סניף תל אביב: 03-7360260

|

 סניף חיפה: 04-8682000

חיפוש
חיפוש

זכויות נפגעי עבירה – כל מה שאתם צריכים לדעת

נפגעי עבירה חשופים, פעמים רבות, לניסיונות פגיעה, סחיטה ואיומים מהצד הפוגע. חוק זכויות נפגעי עבירה מגדיר זכויות ייחודיות לנפגעים ולבני משפחותיהם במטרה להגן עליהם מפני ניסיונות כאלו. מישהו פגע בכם או בבן משפחתכם? חשוב שתקראו את המאמר הזה.  

אנשים לא מעטים מתמודדים עם פגיעות שמלוות אותם הרבה אחרי שההליך המשפטי מוצה והעבריין קיבל את עונשו. פשעי אלימות, מין ומעשים פליליים אחרים משאירים, מטבע הדברים, צלקות עמוקות בנפש הנפגעים; צלקות ששום גזר דין, חמור ככל שיהיה, לא יכול לרפא. למרבה הצער, נפגעי עבירה נחשפים לניסיונות פגיעה נוספים, בהם ובבני משפחותיהם, בדרך כלל על רקע הפנייה לערכאות משפטיות, אבל לא רק. כך, בנוסף להתמודדות עם הפגיעה עצמה, נאלצים הנפגעים להתמודד עם השלכות נוספות המתלוות לקושי הרב. החוק לזכויות נפגעי עבירה שם לעצמו מטרה להגן על נפגעי עבירה מפני מעשים כאלו באמצעות שורת תקנות מחמירות, אותן חשוב להכיר כדי להדוף כל ניסיון פגיעה נוסף. בנוסף, הוקמו יחידות סיוע מיוחדות במשטרה ובפרקליטות, במטרה להעניק את הסיוע וההגנה לנפגעי עבירה ובני משפחותיהם.

זכויות נפגעי עבירה – הגנה לנפגעים ולבני משפחותיהם 

הזכות להגנה והזכות לקבלת מידע נפגע עבירה מוגדר בחוק כמי שנפגע במישרין מעבירה, וכן בן משפחה של מי שהעבירה גרמה למותו, למעט החשוד, הנאשם או הנידון. כלומר, החוק מקנה הגנה לנפגעי עבירה, וגם לבני משפחותיהם של נפגעי עבירה שמתו בגינה. זכויות בני המשפחה מוקנות לפי סדר קבוע מראש: לבן הזוג בשעת המוות, ואחר כך לילדי המנוח/ה, להורים ולאחים, ואם אין לנפגע המנוח שארים, זכויות אלה עוברות אל מי שהיה האפוטרופוס של הנפגע לפני מותו.

חוק זכויות נפגעי עבירה מגן על הנפגעים בשני תחומים עיקריים: הזכות להגנה והזכות לקבלת מידע.

הזכות להגנה

נפגעי עבירה זכאים לחיות את חייהם ללא כל הפרעה, הטרדה או פגיעה על ידי החשוד או הנאשם בביצוע העבירה, כמו גם מישהו מטעם מבצע העבירה. חובתה של המשטרה לשמור על הגנתם של נפגעי העבירה אם קיים חשש לפגיעה בהם. על פי הזכות להגנה, ניתן להוציא צו הרחקה נגד החשוד בביצוע העבירה כדי למנוע ניסיונות פגיעה.  

הזכות לקבלת מידע

זכויות נפגעי עבירה כוללות את הזכות לקבלת מידע, לה הם זכאים מהרגע בו הגישו את התלונה ועד לתום ההליך המשפטי. על פי זכות זו, נפגע עבירה זכאי לקבל את כל המידע הרלוונטי על זכויותיו עם הגשת התלונה במשטרה, וכן לקבל מידע על המתרחש בהליך הפלילי, כל עוד המידע יכול להימסר על פי חוק ולא עלול לפגוע בחקירה או באדם. כך יכול נפגע העבירה לעיין בכתב האישום המוגש נגד החשוד בביצוע העבירה, וגם להתעדכן על אודות מהלך מעצרו של הפוגע. הזכות לקבלת מידע מאפשרת לנפגעי עבירה לדרוש קבלת עדכונים מהרשויות לגבי התקדמות ההליך הפלילי, גם כדי לאפשר בחינת חלופות משפטיות אחרות – כמו תביעה אזרחית כנגד הפוגע.
לנפגעי עבירה עומדות עוד זכויות חשובות נוספות, כמו האפשרות לתביעה אזרחית, הזכות להיות נוכח בדיונים ועוד רבות אחרות. עו"ד צבאי דנה נוף היא בעלת ניסיון רב בייצוג נפגעי עבירה ובסיוע ובהגנה לזכויותיהם.
לפניה לעו"ד צבאי דנה נוף, לחצו כאן.

רוצים לדעת יותר על השירותים המשפטיים המוצעים לכם על ידי עורכת הדין דנה נוף בתחום המשפט הצבאי-פלילי? צרו איתנו קשר במייל, בטופס, או בעניינים דחופים בטלפון או בווטסאפ:

צרו איתנו קשר במייל, בטופס, או בעניינים דחופים בטלפון או בווטסאפ: