זיוף גימלים: מה עושים ומה ההשלכות?
חיילים רבים אינם מודעים לכך שעבירת זיוף גימלים מהווה עבירה פלילית העלולה להוביל להגשת כתב אישום כנגד החייל המזייף ואף לעונש מאסר. כפועל יוצא מכך, רבים מהם רואים בדבר העבירה כמעין עבירה משמעתית, ולכן זיוף גימלים הינה פעולה שכיחה ונפוצה בקרב חיילים בשירות סדיר המעוניינים "לארגן" לעצמם יום חופשי מהשירות הצבאי.
הגשת כתב אישום כנגד חייל המזייף גימלים
כתב אישום בגין זיוף גימלים יוגש כנגד החייל המזייף לאחר חקירת מצ"ח ובחינת נסיבות המקרה על ידי הפרקליטות הצבאית הבוחנת בין היתר גם את כמות הזיופים ואת טיב הזיוף. ברוב המקרים, זיוף גימלים שמקורו במרפאות חוץ העובדות עם הצבא, יוביל להגשת כתב אישום כנגד החייל המזייף, וזאת במידה והזיוף הינו לתקופה של למעלה מ-30 ימי גימלים.
יחד עם זאת חשוב לציין שבתי הדין הצבאיים רואים בחומרה רבה את פעולת הזיוף, וזאת לנוכח המעילה באמון המפקדים והמערכת הצבאית, ולכן גם במקרים בהם תקופת הזיוף הינה פחותה מ-30 יום, אפשר ויוגש כתב אישום כנגד החייל המזייף ואף להענישו בחומרה, ואין זה משנה אם הזיוף מקורו במרפאות החוץ או במרפאות הצבאיות.
בשל חומרת העבירה, מומלץ לכל חייל הנאשם בזיוף גימלים להיוועץ עם עו"ד צבאי המתמחה בנושא, וזאת גם במקרים בהם החייל עתיד להישפט בדין משמעתי ביחידה וגם במקרים בהם החייל עתיד להישפט בפני בית דין צבאי.
בשני המקרים, עו"ד צבאי יכול לסייע לחייל להתמודד עם הסוגיה המשפטית המורכבת עימה מתמודד החייל, ובמקרים בהם החייל עתיד לעמוד בפני בית דין צבאי, הוא יהא זכאי לייצוג מלא מטעם עורך דינו.
מעורבים בעבירת זיוף גימלים? זה הזמן לפנות לשירותיו של עורך דין צבאי העוסק ומתמחה בנושא.